«Знай свої права, дитино»

2015-12-12

/Files/images/2015_rk/gruden/16122 (Medium).jpg

12 грудня у М - Погорілівській бібліотеці відбувся правовий марафон «Знай свої права, дитино» у рамках Всеукраїнського тижня права. Дитинство — це найбільш безтурботна та прекрасна пора в житті кожної людини. Саме в цей період людина формується фізично, психічно, інтелек­туально, здобуває та отримує необхідні знання та навички. У цей період для дітей мають бути створені всі умови для їхнього життя та повноцінного розвитку. Щоб досягти цієї мети, і дитина, і родина, у якій вона виховується, мають перебувати під правовим захистом держави.

Проблема правого захисту родини й дитинства вже тривалий час перебуває в центрі уваги міжнародної спільноти, адже діти потребують особливої уваги внаслідок їхньої вразливості, фізичної та розумової незрілості. Саме тому в 1989 р. ООН затвердила один важливий документ — Конвенцію про права дитини, в основу якої покладено принципи Декларації прав дитини 1959 р. В Україні ця Конвенція набула чинності з 27 вересня 1991 р.

В цікавій формі діти ознайомились з основними статтями «Конвенції ООН про права дитини» створюючи з пелюсток, на яких і були написані ці статті, велику квітку. Потім всі разом помандрували казково-правовим лабіринтом і на прикладі казок згадали літературні твори, у яких, так чи інакше, порушуються права людини.

Для користувачів у бібліотеці була організована тематична виставка «Закон і ми», де читачі мали змогу ознайомитись з літературою з правознавства.

/Files/images/2015_rk/gruden/16123 (Medium).jpg

/Files/images/2015_rk/gruden/16121 (Medium).jpg

/Files/images/2015_rk/gruden/1612 (Medium).png

Кiлькiсть переглядiв: 538

Коментарi

Для того, щоб залишити коментар на сайті, залогіньтеся або зареєструйтеся, будь ласка.