"Чарівність української пісні"

2015-02-28

/Files/images/2015_rk/lyutiy/DSCN1498.JPG

В Мішківській бібліотеці-філії відбувся захід присвячений Міжнародному дню рідної мови, в рамках звіту про роботу бібліотеки перед населенням.

За рішенням ЮНЕСКО з 2000 року, 21 лютого всі народи землі відзначають Міжнародний день рідної мови.

/Files/images/2015_rk/lyutiy/114.jpgПро красу української мови, втілену в українську пісню, йшла мова на літературно-музичному вечорі «Чарівність української пісні», який відбувся 28 лютого в Мішківській сільській бібліотеці-філії. Захід проходив в рамках звіту про роботу бібліотеки перед населенням за 2014 рік.

/Files/images/2015_rk/lyutiy/DSCN1503.JPGУкраїнські письменники збагачували українську мову, дбали про її збереження.В своїх творах вони передавали колорит українських традицій, історію українського народу, самобутність звичаїв, красу рідного слова. Згадаємо повість «Кайдашева сім’я» І.Нечуй-Левицького, п’єсу «Наталка Полтавка» Івана Котляревського, «Народні оповідання» Марко Вовчка.

/Files/images/2015_rk/lyutiy/DSCN1521.JPGБагато гарних слів сказано про українську мову: мелодійна, співуча, сповнена пестливих виразів.І ще багато прекрасних слів про українську мову ми почули від вихованців дитячого садка «Веселка»Кришиної Каміли та МарущакаКліма.

Пісня – дорогоцінне надбання народу, нев’януча краса його духовності. Українська пісня! Вона зачаровує, і це відчули всі присутні на заході, коли українські пісні виконував ансамбль української народної пісні «Вітовчани».

На вечорі лунали українські народні пісні та пісні на слова великого Кобзаря, який оспівує красу України .

З давніх-давен українці жили піснею. Коли їм було сумно – звучали сумні пісні. Коли працювали – звучали веселі пісні, які звеселяли їхню працю.Взагалі, українці - люди з гумором, варто лише послухати їх жартівливі пісні та гуморески.Всі присутні були в захваті від гуморесок, які прочитала студентка коледжу культури та мистецтв Барашикова Катерина.

А ще українці працелюбні, гостинні та хлібосольні.Яке ж українське свято без частування. Наприкінці заходу, прекрасна жінка та господиня- Каверза Тамара Тихонівна почастувала всіх присутніх своїми смачними та запашними пиріжками з сиром.

Літературно – музичний вечір не залишив байдужими присутніх. Усі залишили залу з почуттям поваги до рідної мови, української пісні та українських традицій з надією про нові зустрічі.

«Найбільше і найдорожче добро в кожного народу - це його мова. Ота жива схованка людського духу, його багата скарбниця, в яку народ складає і своє давнє життя, і свої сподіванки, розум, досвід, почування».

Панас Мирний

Мудрі слова Панаса Мирного свідчать про те, що мова для кожного народу це великий скарб, який треба шанувати, берегти та розумно збагачувати.

Кiлькiсть переглядiв: 572

Коментарi

Для того, щоб залишити коментар на сайті, залогіньтеся або зареєструйтеся, будь ласка.