• Ви знаходитесь тут:

  • Головна
  • Новини
  • Бібліотеки Жовтневщини продовжують звітувати перед населенням!

Бібліотеки Жовтневщини продовжують звітувати перед населенням!

2013-04-25

/Files/images/greygove/SAM_1087.JPG

В рамках звіту перед громадою Грейгівська бібліотека-філія провела захід присвячений Дню Матері.

/Files/images/greygvska/SAM_1096.JPG Саме на початку травня, коли прокидається від сну природа коли дзвенить у блакиті пісня жайворонка, теплий, весняний вітер приносить свято Матері, яке народилось в далекій Філадельфії на початку 20 століття. В Україні широко відмічати цей день почали з 1929 року. Цього дня у церквах правили молебні за здоров’я матерів і за упокій померлих. З усіх усюд з’їдались до рідної домівки діти, а мати пригощала їх смачними стравами, очищала свяченою водою. Під матусиною вишнею чи черешнею закопували шматок хліба та дрібні гроші, щоб у добрі та спокої довіки бути. Не відступаючи від традицій, вшанування матерів в Грейгівській бібліотеці – філії в рамках звітів бібліотек району перед громадою села було проведено свято для всіх матерів нашої сільської ради.

З теплими словами привітань до гостей звернулись: депутат районної ради Людмила Миколаївна Бойко, секретар сільської ради Наталія Олександрівна Громик, голова ветеранської організації Людмила Іванівна Пасніченко. На заході були присутні матері-героїні: Марія Юхимівна Ткач (с.Воровське – 5 дітей), Ганна Степанівна Безбожна (с.Петрівське – 5 дітей), Ольга Іванівна Бондарь (с.Петрівське – 7 дітей). Вони з задоволенням ділились з молодими та майбутніми мамами досвідом у вихованні дітей та збереженні сімейних традицій.

Всі присутні з насолодою слухали пісні у виконанні Надіїї Присяжної, Віри Брегідер, Вікторії Осінньої та Михайла Ткача, який є сином однієї з матерів – геоїнь, слухали вірші та гуморески у виконанні дітей ДНЗ «Веселка», учнів Грейгівської ЗОШ, приємним сюрпризом були жартівливі танці у виконанні молодшої та старшої групи танцювального гуртка під керівництвом Катерини Лукашевич.

Свято проходило в атмосфері доброти, ніжності і любові, щирі сльози на очах змінювались на веселі посмішки, а головне всіх переповнювала любов і повага до найближчої, найдорожчої в світі людини – до Матері.

Особливу подяку хочеться висловити спонсорам нашого свята Олені Кожокарь, Анастасії Гарбарець та Юрію Боднару.

Користувач Грейгівської сільської бібліотеки філії

Світлана Пархомчук

Кiлькiсть переглядiв: 404

Коментарi

Для того, щоб залишити коментар на сайті, залогіньтеся або зареєструйтеся, будь ласка.