• Ви знаходитесь тут:

  • Головна
  • Новини
  • Село Бармашове з дружнім візитом відвідала делегація представників білоруської діаспори Миколаївської області

Село Бармашове з дружнім візитом відвідала делегація представників білоруської діаспори Миколаївської області

2014-11-22

/Files/images/2014_r/listopad/image.php.jpg

/Files/images/2014_r/listopad/2(121).jpg 22 листопада село Бармашове з дружнім візитом відвідала делегація представників білоруської діаспори Миколаївської області, організатори центру білоруської культури «Голос Родзімий». Очолив делегацію Генеральний консул Республіки Білорусь в Україні пан Філіпчик Валентин Анатолійович. Традиційно почесних гостей зустрічали хлібом – сіллю у Бармашівській бібліотеці-філії. Перша частина візиту відбувався за участі голови Бармашівської сільської ради Розсохи С. С., директора Комунальної установи «Централізована бібліотечна система», депутата Жовтневої районної ради Остафійчук Т.Г., жителів села які мають білоруське коріння, людей які зробили значний внесок у становлення і розвиток села Бармашове: Агнянікови Г.С. та Агнянікова В.Ф. Мерзла Д.С., Муханова Л.В., Полякова З.І.

/Files/images/2014_r/listopad/3(79).jpgОстафійчук Т.Г. звернулася до гостей з пропозицією вшанувати хвилиною мовчання пам'ять жертв голодомору який відзначаться в Україні щороку в четверту суботу листопада згідно указу Президента України № 1310/98 від 26 листопада 1998 р.

/Files/images/2014_r/listopad/4(61).jpgГолова Ветеранської організації села Бармашове Мохленко Є.В. виступила з вітальними словами та на довгу згадку подарувала гостям книжки «Моє Бармашове» .

Завідуюча бібліотекою Сушко Т.В. познайомила гостей основними здобутками та напрямками роботи бібліотеки. Те, що місцем зустрічі стала саме бібліотека – не випадково, адже захід став результатом клопітливої роботи та тривалої підготовки, яку було пророблено працівниками Бармашівської бібліотеки-філії. Білоруських гостей вразила книжкова виставка «Україна і Білорусь - два серця, одна душа»

/Files/images/2014_r/listopad/5(40).jpgТривалий час до цієї зустрічі готувались члени білоруської діаспори, адже саме тут, у селі Бармашове, вони зустрілися з жителями села які мають білоруське коріння, пам’ятають мову та поважають традиції Білорусії.

«Коли ми узнали, що в Бармашове живе білоруське населення, ми вирішили за будь-яких умов приїхати до Вас, щоб зустрітися та налагодити спілкування» - Тетяна Деменнікова.

Під мелодії національних пісень та віршів, у затишній атмосфері «Бібліоресторану», гості занурились у роздуми про Батьківщину, розповіли про свій життєвий шлях та зі сльозами на очах поділилися спогадами, які назавжди поєднують їх з рідною землею.

Генеральний консул Республіки Білорусь в Україні пан Філіпчик Валентин Анатолійович був дуже задоволений зустріччю та вражений роботою бібліотеки: «Я приємно вражений тим що в Україні є така сільська бібліотека, яка є сучасною та створює всі умови для того щоб діти читали із задоволенням» - зазначив у своїй промові консул. Також Генеральний консул Республіки Білорусь в Україні подарував бібліотеці нові книги про Республіку Білорусь.

Інформація та фотоматеріали КУ "ЦБС"
Жовтневого району

Кiлькiсть переглядiв: 415

Коментарi

Для того, щоб залишити коментар на сайті, залогіньтеся або зареєструйтеся, будь ласка.