• Ви знаходитесь тут:

  • Головна
  • Новини
  • Афганістан - мій біль, моя пекуча пам`ять

Афганістан - мій біль, моя пекуча пам`ять

2014-02-14

/Files/images/kapustinska/afganstan/IMG_0788[1].JPG

14 лютого 2014року о 13.00 годині в Капустинській бібліотеці-філії відбувся вечір-реквієм присвячений 25-й річниці виведення військ колишнього СРСР з Афганістану під назвою "Афганістан - мій біль, моя пекуча пам`ять". До цієї дати бібліотека спільно з Будинком культури та учнями Капустинської ЗОШ підготували урочистий захід.


На свято були запрошені воїни-афганці Юркін Анатолій та Яцуха Володимир. А також були присутні почесні гості - голова сільської ради Павловська Н.Г., секретар сільської ради Іванашка Н.В., вчителі Карустинської ЗОШ та жителі села.

25 років пройшло з того часу коли був виведенний останній солдат, 25 років не згасає біль материнських сердець. 10 бойових років, 15 тисяч загиблих, 280 зниклих безвісти. Тільки на українських цвинтарях більше 3 тисяч з`явилось обелісків з молодими обличчями, 86 українців у полоні або навіки пропали безвісти. Їм би ще жити та жити, вони вірили в життя та життя не має, залишився тільки спогад...
Хвилиною мовчання пом`янули всі присутні загиблих воїнів-афганців.
У виконанні учнів школи лунали задушевні вірші присвячені воїнам-інткрнаціоналістам. А також звучала музика на афганську тематику.

По закінченні свята школярі вручили подарунки воїнам-афганцям.

Кiлькiсть переглядiв: 424

Коментарi

Для того, щоб залишити коментар на сайті, залогіньтеся або зареєструйтеся, будь ласка.