Пам'ятай Крути!

2018-01-29

/Files/images/2018_sobornst/Михайло - Ларинська 2.jpg

/Files/images/2018_sobornst/Михайло - Ларинська 4.jpg

Бібліотеки КУ "Вітовська ЦБС" розпочали заходи до Дня пам'яті Героїв Крут.

Крути, 29 січня 1918 року… Символ героїзму та відданості нашого юнацтва і символ національної трагедії та безпечності. 100 років тому відбувся бій між київськими студентами і більшовиками під Крутами, де полягло в нерівнім бою 300 студентів. А день 29 січня, день бою під Крутами, став трагедією української молоді й цілої української спільноти.
26 січня 2018 року в Михайло – Ларинській бібліотеці-філії для учнів школи пройшла година - пам’яті «Героям Крут присвячується…». Завідуюча бібліотекою Л.М. Клопотенко разом з вчителем Михайло-Ларинської школи О.В. Кондратьєвою розповіли присутнім про трагедію під Крутами, де у 1918 році в нерівному бою з більшовицькими військами полягли за незалежність України більше 300 молодих патріотів – студентів Київського університету Святого Володимира та учнів Кирило-Мефодіївського братства. Також під час заходу був проведений відео-лекторій та інформаційно-бібліографічний огляд літератури. З великою увагою учні 6,7 класів слухали розповідь про трагічні події біля невеличкої станції Крути на Чернігівщині і чому так сталося, що загинули юнаки віком від 14 до 22 років. Всі присутні вшанували світлу пам'ять Героїв Крут, які загинули за світле майбутнє України хвилиною мовчання .
В кінці заходу було переглянуто відео: «Битва під Крутами», а також в бібліотеці оформлена книжкова виставка: « Крути: подвиг і трагедія».
Кiлькiсть переглядiв: 469

Коментарi

Для того, щоб залишити коментар на сайті, залогіньтеся або зареєструйтеся, будь ласка.