• Ви знаходитесь тут:

  • Головна
  • Новини
  • 22 червня 1941 року – трагічна сторінка в історії країни

22 червня 1941 року – трагічна сторінка в історії країни

2016-06-22

/Files/images/2016_rk/cherven/IMG_4702.JPG

22 червня 2016 року в Мішково – Погорілівській бібліотеці – філії Комунальної установи «Централізована бібліотечна система» пройшла година пам’яті до Дня Скорботи, вшанування пам’яті жертв тієї страшної війни, приурочена до 75-ї річниці від початку Великої Вітчизняної війни 1941-1945 рр.

На заході були присутні почесні гості: голова ветеранської організації Вітовського (Жовтневого) району Людмила Тарко, голова ветеранської організації села – М – Погорілове Аліса Бутова, поет – аматор Павло Міхальцов, директор Вітовської (Жовтневої) централізованої бібліотечної системи, депутат районної ради Вітовського району Тетяна Остафійчук. Гості привітали всіх присутніх, розповіли про діяльність ветеранської організації села та району.

Директор КУ «ЦБС», депутат районної ради Вітовського (Жовтневого) району звернулася до всіх присутніх на заході, та зазначила, що Друга світова війна стала найбільшим випробуванням патріотизму українського народу у жорстокій боротьбі, якої до того ще не знало людство, любов до своєї Батьківщини вела за собою українців в пекло боїв і втрат. Вистояти в цьому горнилі допомагали лише безмірна віра в Перемогу і почуття особистої відповідальності кожного солдата за долю свого народу і держави.

Провідний бібліотекар центральної бібліотеки Надія Скрипковська розповіла про основні історичні події та періоди Великої Вітчизняної війни, про участь і втрати України в цій війні. Учасники заходу з особливим інтересом познайомилися з книжковою експозицією та оглядом літератури «Україна в полум’ї війни», який їм представила провідний бібліотекар Центральної районної бібліотеки Тамара Сапура. Поет – аматор Павло Міхальцов прочитав свій вірш про війну. На заході своїми враженнями про героїв Великої Вітчизняної та їх подвиг поділилися голова ветеранської організації Людмила Тарко та голова ветеранської організації села Мішково – Погорілове Аліса Бутова. Завідуюча Мішково – Погорілівською бібліотекою – філією розповіла про героїв односельців, які сьогодні захищають Україну на Сході та оголосила список всіх учасників АТО села Мішково – Погорілове.

Захід пройшов в теплій, комфортній атмосфері. Лунали вірші та пісні про Велику Вітчизняну війну, які виконувала голова ветеранської організації Жовтневого району.

/Files/images/2016_rk/cherven/IMG_4705.JPG

/Files/images/2016_rk/cherven/IMG_4698.JPG

/Files/images/2016_rk/cherven/IMG_4691.JPG

Кiлькiсть переглядiв: 459

Коментарi

Для того, щоб залишити коментар на сайті, залогіньтеся або зареєструйтеся, будь ласка.